Важелі управління кадровим потенціалом підприємства в умовах сьогодення - Шляга, О.В. (Вісник економічної науки України, 2010)
Досліджена залежність ефективності діяльності підприємства від грамотного, висококваліфікованого та ефективного управління кадровим потенціалом. Розглянуті можливості якнайповнішої реалізації важелів управління кадровим потенціалом підприємства в умовах сьогодення. Для вирішення завдання удосконалення управління кадровим потенціалом підприємства запропоновано використовувати ключові важелі впливу на нього в поєднанні з комплексом методів багатомірного факторного аналізу та реінжинірингового підходу. Исследована зависимость эффективности деятельности предприятия от грамотного, высококвалифицированного и эффективного управления кадровым потенциалом. Рассмотрены возможности наиболее полной реализации рычагов управления кадровым потенциалом предприятия в современных условиях. Для решения задачи усовершенствования управления кадровым потенциалом предприятия предложено использовать ключевые рычаги воздействия на него в соединении с комплексом методов многомерного факторного анализа и реинжинирингового подхода. The dependence of the enterprise’ activity efficiency from the competent, well-qualified and efficient trained potential management is explored. The possibilities of the full realization of the economic instruments of trained potential management of enterprises in modern conditions are considered. For successful decision by enterprises of the problem of the trained potential management improvement it is offered the usage of the key economic instruments on trained potential’ influence in combination with complex of the multivariate factorial analysis methods and reengineering approach.