Формування стратегії високоефективного використання сільськогосподарських земель в аграрних підприємствах Черкаської області - Уланчук, В.С.; Альошкіна, Л.П. (Вісник економічної науки України, 2010)
Проаналізовано стан земельних ресурсів регіону, запропоновані заходи збереження родючості грунтів та на основі розробленої економіко-математичної моделі визначено оптимальний план, який дозволив розробити стратегію поліпшення відтворювальної функції земельних ресурсів і високоефективного використання різних типів земель Черкащини. Проанализировано состояние земельных ресурсов региона, предложены мероприятия по сохранению плодородия почв и на основании разработанной экономико-математической модели рассчитан оптимальный план, который дал возможность разработать стратегию воспроизводственной функции высокоэффективного использования различных типов земель Черкасщины. The state of the landed resources of region is analysed, the measures of maintainance of fertility of soils are offered and on the basis of the developed ekonomico mathematical model certainly optimum plan which allowed to develop strategy of improvement of reproductive function of the landed resources and high-efficiency use of different types of earths of Cherkaschini.