Сенгуляритивність формування корпоративної культури в контексті європейської трансформації підприємств - Андрушків, Б.М.; Химич, І.Г. (Вісник економічної науки України, 2010)
У статті досліджено сучасний стан корпоративної культури на вітчизняних підприємствах. Вперше застосовано поняття сенгуляритивності. Визначено його сутність, запропоновано основні напрями сенгуляритивності формування корпоративної культури із застосуванням наявного досвіду на машинобудівних підприємствах в контексті їх Європейської трансформації. Дано конкретні пропозиції щодо формування морально-етичного кодексу керівника підприємства. В статье исследовано современное состояние корпоративной культуры на отечественных предприятиях. Впервые применено понятие сенгуляритивности. Определена его сущность, предложены основные направления сенгуляритивности формирования корпоративной культуры с применением имеющегося опыта на машиностроительных предприятиях в контексте их Европейской трансформации. Даны конкретные предложения относительно формирования морально-этического кодекса руководителя предприятия. In the article the modern being of corporate culture is explored in domestic enterprises. Notion of singularity is first applied. His essence is certain, basic directions of the singularity forming of corporate culture are offered with application of present experience on machine-building enterprises in the context of their European transformation. Concrete suggestions are given in relation to forming of moral and ethical code of leader of enterprise.