Мотивація персоналу в період економічної кризи - Ровенська, В.В. (Вісник економічної науки України, 2010)
В статті розглядаються проблеми мотивації персоналу в період економічної кризи. У теперішній ситуації, для підприємства дуже важливо зберегти ефективність персоналу, ефективність роботи. В цьому випадку підприємству слід вдатися до кадрозберігаючого підходу. Та коли матеріальна винагорода стає недозволеною розкішшю, на перше місце виходять інші способи стимулювання співробітників на ефективну роботу — нематеріальне стимулювання. В статье рассматриваются проблемы мотивации персонала в период экономического кризиса. В нынешней ситуации для предприятия очень важно сохранить эффективность персонала, эффективность работы. В этом случае предприятию следует прибегнуть к кадросберегающему подходу. Но когда материальное вознаграждение становится непозволительной роскошью, на первое место выходят другие способы стимулирования сотрудников на эффективную работу — нематериальное стимулирование. In the article problems of motivation of personnel in the period of economic crisis are examined. In a present situation, for an enterprise it is very important to keep efficiency of personnel, efficiency of an overall performance. In this case an enterprise should resort to personnel saving approach. But when a material reward becomes an inadmissible luxury, on the first place come out other ways of stimulation of employees for effective work — nonmaterial stimulation.