Параметри економічного зростання за наслідками реалізації політики формування інтелектуального капіталу в контексті модернізації національного господарства - Алимов, О.М.; Бауліна, Т.В. (Вісник економічної науки України, 2010)
Визначним фактором ініціювання процесів економічного зростання є формування та нарощення інтелектуального потенціалу. У цих процесах роль каталізатора та генератора цілеспрямованої трансформації національного господарства відіграє саме суб’єкт збагачення інноваційного потенціалу – інтелектуальна еліта країни. Выдающимся фактором инициирующего процессов экономического роста является формирование и наращение интеллектуального потенциала. В этих процессах роль катализатора и генератора целеустремленной трансформации национального хозяйства играет именно субъект обогащения инновационного потенциала – интеллектуальная элита страны. The prominent factor of initiator of processes of the economy growing is forming and increase of intellectual potential. In these processes the role of catalyst and generator of purposeful transformation of national economy plays exactly a subject of enriching of innovative potential is an intellectual elite of country.