Диверсифікація підприємства: передумови види та форми - Бокань, А.А. (Вісник економічної науки України, 2010)
У статті, на підставі визначення наукового досвіду та вітчизняних передумов до формування форм диверсифікації, доведено, що оскільки під диверсифікацією більшістю вчених розуміється різноманітність економічної, господарської діяльності підприємства – це активно-направлений процес діяльності компанії, орієнтований на отримання економічної вигоди. В статье, на основании обобщения научного опыта и отечественных предпосылок формирования форм диверсификации больших промышленных предприятий, доказано, что поскольку под диверсификацией большинством ученых понимается разнообразие экономической, хозяйственной деятельности предприятия - это активнонаправленный процесс деятельности компании, ориентированный на получение экономической выгоды. In the article, on the basis of determination of scientific experience and home pre-conditions to forming of forms of diversification, it is well-proven that as under diversification of scientists majority the variety of economic, economic activity of enterprise understands is the actively-directed process of activity of company, oriented to the receipt of economic value.