Актуальні питання запровадження навчальних інновацій у вищу освіту - Захожай, В.Б.; Казак, О.О (Вісник економічної науки України, 2010)
Методологія прикладної статистики в сучасних умовах є важливим індикатором розвитку творчих здібностей майбутніх фахівців у галузі інформаційно-аналітичного забезпечення управління соціально-економічним розвитком. В зв’язку з цим доцільним є використання набутого досвіду окремими вищими навчальними закладами в галузі побудови системи інформаційно-аналітичного забезпечення управління як навчальної дисципліни та, відповідно, організації навчального процесу, підготовки дипломних робіт та дисертацій. Набутий досвід показує, що виконання цих умов є важливою передумовою підготовки конкурентоспроможних фахівців, здатних адаптуватися до ринкових умов господарювання. Методология прикладной статистики в современных условиях – важный индикатор развития творческих возможностей будущих специалистов в области информационно-аналитического управления социально-экономического развития. В связи с этим целесообразным является использование полученного опыта отдельными высшими учебными заведениями в области построения системы информационно-аналитического обеспечения управления как учебной дисциплины и, соответственно, организации учебного процесса, подготовки дипломных работ и диссертаций. Полученный опыт показывает, что выполнение этих условий является важной предпосылкой для подготовки конкурентоспособных специалистов, способных адаптироваться к рыночным условиям хозяйственной деятельности. Methodology of the applied statistics in modern terms is the important indicator of future specialists’ creative capabilities development in industry of the. In this connection expedient is the use of the purchased experience by separate higher educational establishments at industry of construction of the information-analytical providing of socio-economic development management system as educational discipline 2010/№2 229 and, accordingly, organization of educational process, diplomas and dissertations grounding. The purchased experience shows that implementation of these terms is important pre-condition of competitive specialists preparation, which are able to adapt oneself to the conditions of markets business environment.