Узагальнення підходів щодо трансферу знань як елемента інноваційного процесу - Землянкін, А.І.; Лях, І.І. (Вісник економічної науки України, 2010)
Розглянуто теоретичні та методологічні підходи щодо виявлення особливостей трансферу нових знань в країнах з ринковою економікою. Визначено, що інноваційний процес ґрунтується на складній системі взаємозв’язків елементів, які трансформують знання, розподіляючи та застосовуючи їх у різних секторах та видах діяльності. Рассмотрены теоретические и методологические подходы относительно выявления особенностей трансфера новых знаний в странах с рыночной экономикой. Определено, что инновационный процесс основывается на сложной системе взаимосвязей элементов, которые трансформируют знание, распределяя и применяя их в разных секторах и видах деятельности. The paper considers theoretical and methodological approaches to transfer of new knowledge in the market economy countries in order to reveal its specific features. It was found out that the innovation process is based on a complex system of interactions between elements which transform knowledge, distributing and applying them in different sectors and activities.