Сутність фінансової стійкості промислового підприємства - Кравченко, М.С. (Вісник економічної науки України, 2010)
У статті розглянуто різні види стійкості підприємства у контексті їх впливу на фінансову стійкість, встановлено взаємозв’язок між видами стійкості. Запропоновано авторське визначення «фінансової стійкості», в якому на відміну від існуючих підкреслюється залежність і вплив фінансової стійкості на усі сфери діяльності підприємства, її досягнення на основі ефективного управління капіталом і рухом коштів. Рассмотрены различные виды устойчивости предприятия в контексте их влияния на финансовую устойчивость, установлена взаимосвязь между видами устойчивости. Предложено авторское определение понятия «финансовая устойчивость», в котором в отличие от существующих подчёркивается зависимость и влияние финансовой устойчивости на все сферы деятельности предприятия, её достижение на основе эффективного управления капиталом и движением денежных средств. Various types of enterprise sustainability in the context of their influence on financial stability have been examined, the relationship between different ways of stability has been defined. The author’s definition of the notion ‘financial stability’ has been suggested, which differently from all previous ones emphasises the dependence and influence of financial stability on all spheres of enterprise activity, achievement of this stability on the basis of efficient capital and cash flows management.