Розвиток працездатності засудженого при організації послуги в середовищі пенітенціарної системи держави - Саєнко, В.Г. (Вісник економічної науки України, 2010)
Запропоновано методичний підхід по розвитку працездатності засудженого з метою включення останнього у виробничу програму казенного підприємства пенітенціарної системи і держави в цілому. При аналізі низки показників і компонентів надано пояснення теоретичних процесів і їх складових за сутністю в логічній послідовності, де первинним елементом виступає «професійне середовище», в яке людина повинна увійти підготовленим працівником і виконавцем, тобто «суб’єктом праці». Предложен методический подход к развитию трудоспособности осужденного с целью включения последнего в производственную программу казенного предприятия пенитенциарной системы и государства в целом. При анализе ряда показателей и компонентов представлено пояснение теоретических процессов и их составляющих по существу в логической последовательности, где первичным элементом выступает «профессиональная среда», в которой человек должен войти подготовленным работником и исполнителем, то есть «субъектом труда». The methodical approach to development of work capacity condemned is offered with the purpose of inclusion last in the industrial program of the state enterprise prison system and state as a whole. At the analysis of a line of parameters and components the explanatory of theoretical processes and their making in essence in a logic sequence is submitted, where by a primary element environment «professionaly acts «, in which the man should enter by the prepared worker and executor, that is « by the subject of work».