Економічна стійкість вищого навчального закладу як чинник підвищення його конкурентоспроможності - Сафонова, В.Є. (Вісник економічної науки України, 2010)
У статті розглядається методика оцінки економічної стійкості вищого навчального закладу. Показані етапи роботи по оцінки економічної стійкості та визначення показників конкурентоспроможності. Особлива увага приділяється аналізу інтегрального показника конкурентоспроможності, абсолютним і відносним показникам фінансової стійкості. В статье рассматривается методика оценки экономической устойчивости высшего учебного заведения. Показаны этапы работы по оценки экономической устойчивости и определения показателей конкурентоспособности. Особое внимание уделяется анализу интегрального показателя конкурентоспособности, абсолютным и относительным показателям финансовой устойчивости. In the article method of diagnostic of economical stability of higher educational institutions considers. Phases of work upon diagnostic of economical stability and definition of marks of competitive ability had declared. Especial attention devotes for analysis of integral mark of competitive ability, absolute and relational marks of financial stability.