Роль Норвегії у світовому політичному та економічному просторі - Берстад, О. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті показано роль Норвегії у світовому політичному та економічному просторі; проаналізовано сучасні особливості відносин Норвегії з ЄС, НАТО, Росією; окреслено перспективи розвитку норвезько-українських стосунків. В статье показана роль Норвегии в мировом политическом и экономическом пространстве; проанализированы современные особенности отношений Норвегии с ЕС, НАТО, Россией; очерчены перспективы развития норвежско-украинских отношений. In the article the role of Norway in world political and economic space is shown; the current features of the relations of Norway with EU, NATO and Russia are analyzed; the prospects of development of Norwegian-Ukrainian relations are outlined.