Швейцарія – стабільна, конкурентоспроможна країна: досвід для України - Цюблер, Г. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
В інтерв’ю Посла Швейцарської Конфедерації в Україні розкрито сучасні особливості нейтрального статусу Швейцарії; показано переваги інструментів прямої демократії, які застосовуються у країні; визначено основні джерела стабільного та конкурентоспроможного розвитку швейцарської економіки; проаналізовано нинішній стан і потенційні можливості поглиблення відносин між Швейцарією та Україною. В интервью Посла Швейцарской Конфедерации в Украине раскрыты современные особенности нейтрального статуса Швейцарии; показаны преимущества инструментов прямой демократии, которые применяются в стране; определены основные источники стабильного и конкурентоспособного развития швейцарской экономики; проанализированы нынешнее состояние и потенциальные возможности углубления отношений между Швейцарией и Украиной. In the interview with the Ambassador of Switzerland in Ukraine the modern features of Switzerland’s neutral status are exposed; the advantages of direct democracy instruments used in the country are showed; the main sources of sustainable and competitive development of the Swiss economy are identified; the current situation and the potential for deepening the relations between Switzerland and Ukraine are analyzed.