Екологічна криза як прояв морально-етичних проблем економіки - Крюкова, І.О. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті розглянуто взаємообумовленість природничого та морально-етичного аспектів економічного дослідження виходячи з принципу ціннісної орієнтації економіки. Потреба адекватної реалізації цього принципу розкривається через філософію екологічної кризи й продовжується авторськими роздумами над проблемою людиноцентризму. В статье рассмотрена взаимообусловленность природного и морально-этического аспектов экономического исследования исходя из принципа ценностной ориентации экономики. Потребность адекватной реализации этого принципа раскрывается через философию экологического кризиса и продолжается авторскими размышлениями над проблемой человекоцентризма. In the article interdependence natural and moral-ethic aspects of economic research is considered according to a principle of valuable orientation of economy. Requirement of realization of this principle reveals through philosophy of ecological crisis which precedes reflections over a problem of egoism of mankind.