Вступ України до НАТО – наш об’єктивний шлях до Європи - Огризко, В.С. (Економiчний часопис-XXI, 2009)
У статті аргументуються такі тези: євроатлантична інтеграція є не тільки визначеним законодавчо державним курсом України, а її об’єктивним шляхом до європейської спільноти; із вступом до НАТО в Україні будуть створені умови для більш безпечного і заможного життя громадян; питання про вступ України до НАТО має вирішуватися на державному рівні, а не під час референдуму; просвітницько-інформаційна діяльність з євроатлантичної тематики повинна мати не пропагандистський, а роз’яснювальний характер. В статье аргументируются такие тезисы: евроатлантическая интеграция является не только законодательно определенным государственным курсом Украины, – это ее объективный путь в европейское сообщество; со вступлением в НАТО в Украине будут созданы условия для более безопасной и богатой жизни граждан; вопрос о вступлении Украины в НАТО должен решаться на государственном уровне, а не во время референдума; просветительско-информационная деятельность по евроатлантической тематике должна иметь не пропагандистский, а разъяснительный характер. In clause such theses are given reason: Euro-Atlantic integration is not only legislatively certain state rate of Ukraine, is its objective way to the European community; with the introduction in NATO in Ukraine the conditions for one more safe and rich life of the citizens will be created; the question on the introduction of Ukraine in NATO should be decided at a state level, instead of in time national referendum; the information activity on Euro-Atlantic to subjects should have not propaganda, and expository character.