Напрями інтеграції фондового ринку України у світові ринки капіталів - Товкун, О.О. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті досліджуються сутність та причини функціонування фондового ринку як складової фінансової системи національної економіки; розглядається вплив світового ринку на розвиток окремих європейських країн; порівнюються особливості фондових ринків найрозвинутіших держав Європи; аналізуються сучасний стан та етапи розвитку українського ринку цінних паперів, пропонуються шляхи його вдосконалення і напрями інтеграції у світові та, передовсім, європейські ринки капіталів. В статье исследуются сущность и причины функционирования фондового рынка как составной части финансовой системы национальной экономики; рассматривается влияние мирового рынка на развитие отдельных европейских стран; сравниваются особенности фондовых рынков наиболее развитых государств Европы; анализируются современное состояние и этапы развития украинского рынка ценных бумаг, предлагаются пути его совершенствования и направления интеграции в мировые и, прежде всего, европейские рынки капиталов. In the article, the essence and reasons of functioning of the securities market as a component of the financial system of national economy and the influence of the world market on the development of particular European countries are investigated; the features of the securities markets of the most developed European countries are compared; the current condition and stages of development of the Ukrainian market of securities, ways of its perfection and directions of integration into world’s and primarily European capital markets, are suggested.