„Східне партнерство” як шанс для розвитку України - Гжегож Зайонц (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті показано витоки, сутність та цілі ініціативи „Східне партнерство”, запропонованої Польщею та Швецією для шести країн – партнерів ЄС і прийнятої Євросоюзом; розглянуто значення зазначеної ініціативи для політичного та економічного розвитку України. В статье показаны истоки, сущность и цели инициативы „Восточное партнерство”, предложенной Польшей и Швецией для шести стран – партнеров ЕС и принятой Евросоюзом; рассмотрено значение указанной инициативы для политического и экономического развития Украины. In the article the sources, essence and purposes of the initiative "Eastern Partnership", offered Poland and Sweden for six countries – partners of EU and accepted European Union are shown; the importance of the specified initiative for political and economic development of Ukraine is considered.