Стан та перспективи розвитку інноваційної інфраструктури в Україні - Кучеренко, Р.А. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті розглянуто проблеми категоріального визначення елементів інноваційної інфраструктури, виявлено динаміку їх розвитку. Досліджено показники діяльності технологічних парків як основного елемента інноваційної інфраструктури України, окреслено проблеми та перспективи їх діяльності. Встановлено зв’язок між інтенсивністю розбудови інноваційної інфраструктури і динамікою кількості інноваційних підприємств. Запропоновано ряд заходів щодо активізації як створення інноваційної інфраструктури, так і підвищення ефективності її функціонування. В статье рассмотрены проблемы категориального определения элементов инновационной инфраструктуры, определена динамика их развития. Исследованы показатели деятельности технологических парков Украины, очерчены проблемы и перспективы их деятельности. Установлена связь между интенсивностью становления инновационной инфраструктуры и динамикой количества инновационных предприятий. Предложен ряд мероприятий по активизации как создания инновационной инфраструктуры, так и повышения эффективности ее функционирования. The problems of the term determination of innovative infrastructure’s elements were considered in the article and the dynamics of their development were defined. The indexes of the technological parks’ as the main element of the innovative infrastructure in Ukraine were investigated, the problems and the perspectives of their activities were determined. The connection between the intensity of its broadening and the dynamics of the innovative enterprises’ amount was established. The number of arrangement of the activization to create both an innovative infrastructure and the rise of its effective activities were suggested.