Сутність та причини ухилення від сплати податків - Сидоренко, Т.О. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті досліджено та проаналізовано причини ухилення від сплати податків як складової тіньової економіки, а також розроблено пропозиції щодо створення ефективної податкової системи і запобігання ухиленню від оподаткування. В статье исследованы и проанализированы причины уклонения от уплаты налогов как составляющейтеневой экономики, а также разработаны предложения по созданию эффективной налоговой системы и предупреждению уклонения от налогообложения. Іn the article it is investigated and it is analyzed the reason for deviation from the payment of taxes as by the component of shadow economy, and it is also developed the proposal apropos of the creation of effective tax system and warning of deviation from the taxation.