Роль та значення індустріального туризму для соціально-економічного розвитку регіону - Свірідова, Н.Д. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті розкрито роль індустріального туризму як одного із найбільш прибуткових видів економічної діяльності, джерела доходів і валютних надходжень, а також як фактора, що сприяє розвитку (через мультиплікативний ефект) багатьох суміжних галузей. Визначено вплив індустріального туризму на зміну економічних показників розвитку регіонального господарського комплексу. Показано, що індустріальний туризм має значний потенціал як інструмент економічного розвитку сфери туризму і регіону в цілому. В статье раскрыта роль индустриального туризма как одного из наиболее прибыльных видов экономической деятельности, источника доходов и валютных поступлений, а также как фактора, который способствует развитию (через мультипликативный эффект) многих смежных отраслей. Определено влияние индустриального туризма на изменение экономических показателей развития регионального хозяйственного комплекса. Показано, что индустриальный туризм имеет значительный потенциал как инструмент экономического развития сферы туризма и региона в целом. In the article, the role of industrial tourism as one of the most profitable kinds of economic activity, source of the incomes and currency receipts is opened, and also as factor, which promotes development (through multiplicative effect) many adjacent branches. The influence of industrial tourism on change of economic parameters of development of a regional economic complex is determined. Is shown, that the industrial tourism has significant potential as the tool of economic development of sphere tourism and whole region.