Німецька модель виходу країни із економічної та соціальної кризи - Фліссак, К.А. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
У статті проаналізовано вплив фінансово-економічної кризи на провідні країни світу, в т. ч. члени Європейського Союзу, виділено особливості прояву кризових явищ в Україні; акцентовано увагу на комплексності системи антикризових заходів, розроблених та прийнятих Урядом ФРН, критеріях побудови концепції антикризових дій; послідовно розглянуто основні методологічні підходи, логіку і принципи формування німецької моделі виходу із економічної та соціальної кризи; зроблено висновки щодо можливостей використання в нашій країні апробованих у Німеччині заходів антикризового впливу. В статье проанализировано влияние финансово-экономического кризиса на ведущие страны мира, в т. ч. члены Европейского Союза, выделены особенности проявления кризисных явлений в Украине; акцентировано внимание на комплексности антикризисных мероприятий, разработанных и принятых Правительством ФРГ, критериях построения концепции антикризисных действий; последовательно рассмотрены основные методологические подходы, логика и принципы формирования немецкой модели выхода из экономического и социального кризиса; сделано выводы о возможностях использования в нашей стране апробированных в Германии мер антикризисного влияния. The article is devoted to questions of financial and economic crisis and its influence on the leading countries of the world, including EU, picked out features of displaying of crisis phenomenon in Ukraine; also attention on the complexity of the system of anticrisis measures on the criteria of construction of anticrisis actions conception that were developed and accepted by the Government of Germany, is accented; basic methodological approaches, logic and principles of forming of the German model of output, are consistently considered from an economic and social crisis; in relation to possibilities of the use in Ukraine the measures of anticrisis influence, that were approved in Germany, are done conclusions.