Нові підходи до обліку та контролю зобов’язань за податками і зборами в умовах реформування податкової системи України - Матвієнко, Т.О. (Економiчний часопис-XXI, 2010)
Досліджено основні проблеми організації бухгалтерського обліку та контролю зобов’язань за податками і зборами на вітчизняних підприємствах.Розроблено заходи щодо покращення податкової звітності, контролю за своєчасністю та повнотою сплати податків і зборів до державного бюджету України. Исследованы основные проблемы организации бухгалтерского учета и контроля обязательств по налогам и сборам на отечественных предприятиях. Разработаны меры по совершенствованию налоговой отчетности, контроля своевременности и полноты уплаты налогов и сборов в государственный бюджет Украины. Main problems of tax and duties accounting and control organization of the domestic enterprises are investigated. Measures for improvement of tax reporting, control of the tax and duties payment timeliness and completeness to the state budget of Ukraine are developed.