Стратегічне планування розвитку регіону: основні поняття, вимоги та алгоритм здійснення - Тіщенко, А.П. (Вісник економічної науки України, 2010)
Узагальнені й розвинені науково-методичні засади стратегічного планування розвитком регіону. Визначені напрямки вдосконалення механізму його забезпечення. Розглянуті фактори, які впливають на процес розробки стратегії. Розроблений алгоритм стратегічного планування економічного розвитку регіону. Обобщены и развиты научно-методические основы стратегического планирования развития региона. Определены направления усовершенствования механизма его обеспечения. Рассмотрены факторы, которые влияют на процесс разработки стратегии. Разработан алгоритм стратегического планирования экономического развития региона. Scientifically-methodical bases of strategic planning of development of region are generalised and developed. Directions of improvement of the mechanism of its maintenance are defined. Factors which influence process of working out of strategy are considered. The algorithm of strategic planning of economic development of region is developed.