Актуальні питання обліку земельних ділянок України в умовах різних форм власності - Ткаченко, Н.М. (Вісник економічної науки України, 2010)
Розглянуто вплив земельної реформи в Україні на форми власності, право приватної власності на землю, управління та контроль за земельними ресурсами, поділ земель України за основним цільовим призначенням, об’єкт обліку земельних ресурсів, заборона на продаж або відчуження земель сільськогосподарського призначення, кореспонденцію рахунків бухгалтерського обліку землі. Рассмотрено влияние земельной реформы в Украине на формы собственности, право приватизированной собственности на землю, управление и контроль земельными ресурсами, разделение земель Украины по основным целевым назначениям, объект учета земельных ресурсов, запрещение продажи земли или отчуждение земель сельскохозяйственного назначения, корреспонденцию счетов бухгалтерского учета земель. It was examined the impact of land reform in Ukraine onto patterns of ownership, private property rights for land, management and control over land resources, land division in Ukraine according to principal target purpose, prohibition on sale or alienation of the lands of agricultural purpose, report of accounts of land accounting.