Удосконалення класичної моделі санації підприємств - Череп, А.В.; Северина, С.В (Вісник економічної науки України, 2010)
У статті розглянуто основні етапи класичної моделі санації підприємств. Обґрунтовано необхідність розробки фінансового механізму санації підприємства та її реалізації, визначено структуру та інструментарій механізму санації. У статті розроблено механізм санації підприємств-банкрутів, що включає чотири локальних механізми, взаємозв’язок і взаємообумовленість яких характеризують весь процес санації. Ключові слова: підприємство, санація, класична модель санації, антикризове управління. В статье рассмотрены основные этапы классической модели санации предприятий. Обоснована необходимость разработки финансового механизма санации предприятий и её реализации, определены его структура и инструментарий. В статье разработан механизм санации предприятий-банкротов, который содержит четыре локальных механизма, взаимосвязь и взаимообусловленность которых характеризует весь процесс санации. Ключевые слова: предприятие, санация, классическая модель санации, антикризисное управление. The article consist the main stages in classical model of enterprise sanation. The necessity of developing the financial mechanism of enterprise sanation and its realization are grounded, its structure and toolkit are defined. The article develops a mechanism of sanation process management of the bankrupt enterprises; it consists of four local mechanisms, intercommunication and interconditionality of which characterize the process of sanation as a whole. Keywords: enterprise, sanation, classical model of sanation, anticrisis manadgment