Теоретико-методологічне обгрунтування застосування положень метрології соціо-еколого-економічних систем - Харічков, С.К.; Балджи, М.Д (Вісник економічної науки України, 2010)
В статті обґрунтована доцільність систематизації та обробки існуючих соціо-еколого-економічних показників та поєднання їх у єдину систему з метою проведення вагомих вимірювань у сфері економіки природокористування за допомогою метрологічних аспектів з метою встановлення контролю за вилученням та використанням природних ресурсів, їх збереженням та можливістю подальшого відтворення. Перевірка отриманих положень проводиться за допомогою моделі оптимізації використання природних ресурсів.
Ключові слова: метрологія, соціо-еколого-економічна система, економіка природокористування, соціоеколого-економічний аналіз, природні ресурси В статье обоснована целесообразность систематизации и обработки существующих социо-эколого-экономических показателей и объединения их в единую систему с целью проведения измерений в сфере экономики природопользования с помощью метрологических аспектов для установления контроля за добычей и использованием природных ресурсов, их сохранением, а также возможностью дальнейшего обновления. Проверка полученных положений проводиться с помощью модели оптимизации использования природных ресурсов.
Ключевые слова: метрология, социо-эколого-экономическая система, экономика природопользования,социо-эколого-экономический анализ, природные ресурсы The article Expediency systematization and processing of existing socio-ecology-economic indicators and combining them into a single system to a significant measurement of economic nature with metrological aspects in order to establish control over the extraction and use of naturals resources, their preservation and the possibility of further play. Verification provisions is obtained using optimization models of natural resources.
Key words: metrology, socio-ecological-economic system, economy of nature use, socio-ecological-economic analysis, natural resources