Трансформація уявлень про стратегічне управління - Клівець, П.Г.; Смирнов, С.О. (Вісник економічної науки України, 2011)
Порівняльний аналіз даних соціологічних опитувань, які наводилися з інтервалом у 10 років за однаковими анкетами, показав, що сучасні молоді менеджери і службовці досить критично оцінюють реальний стан стратегічного управління на вітчизняних підприємствах.
Ключові слова: Управління; стратегія; фактори конкурентного середовища; конкурентні переваги. Сравнительный анализ данных социологических опросов, которые приводились с интервалом в 10 лет по одинаковым анкетам, показал, что современные молодые менеджеры и служащие довольно критично оценивают реальное состояние стратегического управления на отечественных предприятиях.
Ключевые слова: Управление; стратегия; факторы конкурентной среды; конкурентные преимущества. Summary. Comparative analysis of opinion polls, given with an interval of 10 years to the same questionnaires, showed that modern young managers and employees are quite critical about the real state of strategic management at the domestic enterprises.
Keywords: management, strategy, competitive environment factors, competitive advantages.