Теоретико-методологічні аспекти системного аналізу сутності та структуризації аграрних відносин - Кирилюк, Є.М. (Вісник економічної науки України, 2011)
Визначено необхідність системного підходу до пізнання аграрних відносин. Обґрунтовано теоретикометодологічні аспекти системного аналізу сутності та структуризації аграрних відносин. Сформовано системне бачення складових аграрних відносин у рамках цілісної системи суспільних відносин.
Ключові слова: соціально-економічна система, аграрні відносини, економічні відносини, суспільні відносини, системний підхід, земельні відносини, відносини власності. Определена необходимость системного подхода к познанию аграрных отношений. Обоснованы теоретикометодологические аспекты системного анализа сущности и структуризации аграрных отношений. Сформировано системное виденье составных аграрных отношений в рамках целостной системы общественных отношений.
Ключевые слова: социально-экономическая система, аграрные отношения, экономические отношения, общественные отношения, системный подход, земельные отношения, отношения собственности. The necessity of systems approach to cognition of agrarian relations is certain. The theoretical-methodological aspects of systems analysis of essence and structuring of agrarian relations are reasonable. System vision of agrarian relations components within the framework of public relations integral system is formed. Keywords: socio-economic system, agrarian relations, economic relations, public relations, systems approach, landed relations, relations of property