Предсказание торсионных углов в аминокислотных последовательностях белков на основе байесовской процедуры распознавания на цепях Маркова - Сергиенко, И.В.; Белецкий, Б.А.; Гупал, А.М. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Запропоновано процедуру розпізнавання торсіонних кутів, утворених C^α атомами чотирьох сусідніх амінокислотних залишків. Отримана послідовність кутів використовується для побудови просторової структури білка на решітці Z³. Torsion angles defined on C^α atoms of four neighbouring residues are predicted using Bayesian pattern recognition procedure on non-stationary Markov chains. The predicted sequence of torsion angles is used for constructing protein 3-dimensional structure on Z³.