Устойчивость в области нелинейных разностных включений - Кунцевич, А.В.; Кунцевич, В.М. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто задачу визначення достатніх умов робастної стійкості в заданій області для сімейства нелінійних дискретних систем, що описуються різницевим включенням. Нелінійна функція системи не може бути представлена у квазілійному вигляді, і для неї задані лише (нелінійні) обмеження. Наведено приклади конструктивної перевірки введених достатніх умов стійкості. The problem of definition of sufficient conditions for robust stability in a given domain is considered for a class of nonlinear discrete systems described by a difference inclution. A nonlinear function of a system cannot be represented in quasilinear form and only nonlinear constraints are specified for its values. Examples of constructive checking of the introduced sufficient stability conditions are presented.