Оптимальная нормированная структура спроса и добавленной стоимости в продуктивной модели Леонтьева - Стецюк, П.И.; Кошлай, Л.Б. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розв’язано задачу знаходження нормованих векторів попиту та доданої вартості, які максимізують дохід в продуктивній моделі Леонтьєва. Показано, що коли матриця Леонтьєва продуктивна та нерозкладна, то оптимальна нормована структура попиту та доданої вартості визначається додатними компонентами власних векторів, що відповідають максимальним власним числам симетричних матриць. Наведено тестові розрахунки для семигалузевої матриці. The problem of finding normalized vectors of demand and added value in a productive Leontiev model is solved. These vectors maximize the national income. It is shown that if Leontiev’s matrix is productive and indecomposable, then an optimal normalized structure is determined by positive components of eigenvectors corresponding to maximal eigenvalues of some symmetric matrices. The results of test calculations for 7-branches matrixes are presented.