Решение задачи о максимальном разрезе графа методом глобального равновесного поиска - Шило, В.П.; Шило, О.В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Запропоновано підхід до розв’язання задачі про максимальний розріз неорієнтованого графа. Він базується на використанні методу глобального рівноважного пошуку, який на даний час є одним із найефективніших методів дискретного програмування. Досліджено ефективність запропонованого алгоритму. An approach is proposed to the solution of the max-cut problem. It is based on the use of the global equilibrium search method that is one of the most efficient discrete programming methods at the present time. The efficiency of the proposed algorithm is investigated.