Об оценках числовых характеристик сложности постоптимального анализа дискретных задач оптимизации - Михайлюк, В.А. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Введено функцію, що характеризує складність постоптимального аналізу дискретних задач оптимізації. Для цієї функції отримано верхню оцінку і в класі методів гілок і меж для одновимірної задачі про ранець нижню оцінку. Виділено клас задач про покриття множинами з поліноміальною оцінкою заданої функції. A function is introduced that characterizes the complexity of postoptimality analysis of discrete optimization problems. For this function, the upper bound and the lower bound in the class of branch and bound methods for the knapsack problem are obtained. A class of set covering problems with the polynomial estimate of this function is observed.