Криптографические преобразования нешенноновских источников информации - Кудин, А.М. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Розглянуто підходи до моделювання криптографічних систем, їх стійкість в цих моделях. Досліджується побудова криптографічних перетворень для колмогоровських джерел інформації. Введено нову обчислювальну модель криптографічних систем та досліджено нові асиметричні криптографічні системи, ідеально стійкі в запропонованій моделі. Existing methods of modelling cryptosystems and their cryptographic security are considered. The construction of cryptographic transformations for Kolmogorov sources of information is investigated. A new computational model of cryptosystems is proposed. New asymmetric cryptosystems are investigated that are ideally resistant in this model.