Анализ влияния глобальных угроз на устойчивое развитие стран и регионов мира с помощью байесовских сетей доверия - Згуровский, М.З.; Болдак, А.А.; Померанцева, Т.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Застосовано байєсівські мережі довіри для встановлення на якісному рівні причинно-наслідкових залежностей між глобальними загрозами і індексами сталого розвитку. Використання запропонованих в роботі методів синтезу мережі довіри та узагальнення результатів моделвання дозволило отримати цілісну інтерпетацію процесів впливу глобальних загроз на сталий розвиток країн і регіонів світу. Belief Bayesian Networks are used to establish the qualitative cause-effect relationships between global threats and indices of sustainable development. The method of belief network synthesis and the method of final results generalization were proposed. This made it possible to obtain a holistic understanding of effects of global threats to the sustainable development of countries and regions of the world.