Интеллектуальные технологии высокопроизводительных вычислений - Сергиенко, И.В.; Молчанов, И.Н.; Химич, А.Н. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Аналізуться поблеми як математичного, так і технологічного характеу, що з’являються при поведенні на сучасних високопродуктивних компю’ютерах (супекомп’ютерах) обчислювального експерименту. Як засіб подолання складностей, пов’язаних з дослідженням та розв’язуванням машинних моделей задач в умовах наближених вихідних даних на комп’ютерах паралельної архітектуи, пропонуються інтелектуальні технології на основі інтелектуального прогамного забезпечення, яке підтримується ахітектурними рішеннями інтелектуального комп’ютера та системного прогамного забезпечення. Mathematical and technological problems are analyzed that arise in performing computational experiments on modern high-performance computers (supercomputers). As a means of overcoming the difficulties associated with the investigation and solution of computer model problems under conditions of approximate initial data on computers with parallel architectures, intelligent technologies are proposed that are based on intelligent software supported by architectural decisions of an intelligent computer and predictive computer system software.