Сравнение оценок ROC-кривых методами моделирования - Михалек, Я.; Веселый, В. (Кибернетика и системный анализ, 2010)
Досліджуються задачі оцінювання параметрів з використанням ROC-кривих. Припускаючи бінормальність моделі, порівнюється кілька параметричних, напівпараметричних і непараметричних оцінок ROC-кривих на числових прикладах. При чисельному моделюванні в параметричних оцінках використовується метод узагальнених найменших квадратів, у напівпараметричних — функціональне моделювання. Непараметричні оцінки також базуються на вибірковій функції розподілу. We investigate parameter estimation problems using the ROC curve approach. We compare several parametric, semiparametric, and nonparametric estimates of ROC curves on the assumption that the model is binormal. Our comparison is based on the analysis of numerical examples: we use generalized least square method for parametric estimation, functional modeling for semiparametric and sdf for nonparametric estimation.