Основні напрями розвитку світової єврейської релігійної думки: історіографія 2000-х років - Козерод, О.В. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
Стаття Козерода Олега Віталійовича є першим комплексним дослідженням історії та розвитку сучасної історіографії єврейської думки, яка містить найбільш важливу інформацію щодо видань періоду 2000-х років, присвячених цій проблемі. До статті увійшов аналіз найбільш цікавої англомовної літератури щодо проблем єврейської релігійної та світської думки. У підсумку сформульовані основні висновки щодо характерних рис та досягнень дослідження єврейської думки в період 2000-х років.

Ключові слова: єврейська, філософія, історіографія, думка. Статья Козерода Олега Витальевича является первым комплексным исследованием, посвященным современной историографии истории и развития еврейской мысли. Статья содержит анализ различных аспектов исследования еврейской мысли в 2000-х годах в современной англоязычной историографии. Исследуются наиболее известные работы по проблемам еврейской религиозной и светской мысли. В результате сформулированы выводы, касающиеся основных направлений дальнейшего развития еврейской мысли в современный исторический период. Article of Kozerod Oleg Vitalievich is the comprehensive research of the History and Development of Historiography of 2000 of Jewish Thought, considered the most important facts about new books about Jewish Thought. It also includes analysis of the most impotent literature of 2000 about Jewish Philosophy of English-Speaking World. As a result there are conclusion are formulated on the basic problems of Development of Historiography of 2000 of Jewish Thought.

Keywords: Jewish, Philosophy, Historiography, Thought.