Таїнства в православ’ї та католицизмі: спільні та відмінні риси - Недзельська, Ю.К. (Відділення релігієзнавства Інституту філософії ім. Г.С. Сковороди НАН України, 2011)
У статті розглядається характерні особливості головних таїнств в православній та католицькій традиції. Автор досліджує відмінність в розумінні суті таїнств та обрядовому їх здійсненні в православ’ї та католицизмі.

Ключові слова: таїнство, католицизм, православ’я, суть таїнства, обряд. В статье рассматривается характерные особенности главных таинств в православной и католической традиции. Автор исследует отличие в понимании сути таинств и обрядовом их осуществлении в православии и католицизме.

Ключевые слова: таинство, католицизм, православие, суть таинства, обряд. In the article is considered prominent features of the main sacraments in orthodox and Catholic tradition. The author investigates difference in understanding of an essence of sacraments and their ceremonial realisation in Orthodoxy and Catholicism.

Keywords: sacrament, Catholicism, Orthodoxy, a sacrament essence, a ceremony.