Інфляційні процеси у наукових поглядах класиків політичної економії: від меркантилістів до Давіда Рікардо - Христос, Д.А. (Вісник економічної науки України, 2011)
У статті викладено результати дослідження інфляційних процесів у представників класичної доби: меркантилістів, Адама Сміта та Давіда Рікардо. Відмічена їхня роль у розвитку сучасних напрямів економічної теорії та впровадження відповідної економічної політики. В статье изложены результаты исследования инфляционных процессов у представителей классической эпохи: меркантилистов, Адама Смита и Давида Риккардо. Отмечена их роль в развитии современных направлений экономической теории и проведения соответствующей экономической политики. In article results of research of inflationary processes at representatives of a classical epoch are stated: mercantilists, Adam Smith and David Ricardo. Their role in development of modern directions of the economic theory and carrying out of corresponding economic policy is noted.