Соціально-господарська відповідальність підприємств в умовах трансформаційної економіки - Галуза, С.Г.; Ворона, О.В. (Вісник економічної науки України, 2011)
Розвиток економіки України, актуалізація соціальних питань, налагодження творчого діалогу між суспільством та господарюючими суб’єктами пов’язані з функціонуванням соціально та економічно відповідального бізнесу. Соціально-господарська відповідальність підприємств (СГВП)стає інструментом зростання ефективності виробництва, інвестиційної привабливості, конкурентоспроможності вітчизняних підприємств, соціального розвитку їх трудових колективів. Развитие экономики Украины, актуализация социальных вопросов, налаживания творческого диалога между обществом и хозяйничающими субъектами связаны с функционированием социально и экономически ответственного бизнеса. Социально хозяйственная ответственность предприятий становится инструментом роста эффективности производства, инвестиционной привлекательности, конкурентоспособности отечественных предприятий, социального развития их трудовых коллективов. Development of economy of Ukraine, actualization of social questions, adjusting of creative dialog, between society and being in a charge subjects is related to functioning socially and economic responsible business. Socially economic responsibility of enterprises becomes the instrument of growth of efficiency of production, investment attractiveness, competitiveness of domestic enterprises, social development them labour collectives.