Податкова реформа і її вплив на фінансову політику підприємств - Гурнак, О.В. (Вісник економічної науки України, 2011)
У статті досліджується вплив податкової реформи на оподаткування доходів від капіталу. Обгрунтовується, що передбачувані Податковим кодексом України зміни суттєво не вплинуть на фінансову політику підприємств, оподаткування доходів від капіталу і в подальшому буде сприяти вибору запозичень як оптимального джерела залучення додаткового капіталу українськими підприємствами. В статье исследуется влияние налоговой реформы на налогообложение доходов от капитала. Обосновывается, что предполагаемые Налоговым кодексом Украины изменения существенно не повлияют на финансовую политику предприятий, налогообложение доходов от капитала и в дальнейшем будет способствовать выбору заимствований как оптимального источника привлечения дополнительного капитала украинскими предприятиями. The article examinies the impact of tax reform on the taxation of capital income. It is shown that the future changes in the tax system of Ukraine will not significantly affect the financial policies of enterprises, taxation of capital income will determine the choice of debts as the best source of raising additional capital by Ukrainian enterprises.