Методологічні аспекти ринкового механізму оплати праці - Писаренко, Б.А.; Проценко, Н.Б. (Вісник економічної науки України, 2011)
Розглядається ринковий механізм оплати праці, аналізується регресивна, прогресивна і лінійна системи оплати праці, дана методика визначення тарифної ставки першого розряду, приведені методичні аспекти визначення вартості робочої сили. Рассматривается рыночный механизм оплаты труда, анализируется регрессивная, прогрессивная и линейная система оплаты труда, дана методика определения тарифной ставки первого разряда, приведены методические аспекты определения стоимости рабочей силы. The market mechanism of remuneration of labour is considered; regressive, progressive and linear systems of remuneration of labour are examined; the methodology of evaluation of the first class base wage rate is given; the methodological aspects of manpower costs appraising are adduced.