Методологічні основи аналізу потенціалу підприємства - Чимшит, С.І.; Чалапко, Л.Д.; Окуневич, І.Л. (Вісник економічної науки України, 2011)
Результати сучасних досліджень показують, що поняття «потенціалу» є більш системним та адекватним сучасним умовам і саме через формування потенціалу більш доцільно формувати систему управління та будувати свою діяльність підприємствам, оскільки саме воно відображає здатність підприємства бути гнучким, динамічним та пристосовуватися до умов невизначеності та динамічності зовнішнього оточення. Результаты современных исследований показывают, что понятие «потенциалу» есть более системным и адекватным современным условиям и именно через формирование потенциала более целесообразно формировать систему управления и строить свою деятельность предприятиям, поскольку именно оно отображает способность предприятия быть гибким, динамичным и приспосабливаться к условиям неопределенности и динамичности внешней среды. The results of modern researches show that a concept to «potential» is more system and adequate modern terms and exactly through forming of potential it is more expedient to shape control system and build the activity enterprises, as exactly it represents ability of enterprise to be flexible, dynamic and to adapt to the terms of vagueness and dynamic of external surroundings.