Система управління грошовими потоками підприємства - Харченко, В.А. (Вісник економічної науки України, 2011)
У статті обґрунтовано систему управління грошовими потоками підприємства, в якій процес управління містить постановку цілі, основних задач, функцій, методів та інструментів. Встановлено, що одним із основних методів удосконалення управління грошовими потоками є оптимізація їх обсягу, яка дозволяє підвищити ефективність операційної діяльності та вивільнити кошти для здійснення капітальних вкладень у розвиток підприємства. В статье обоснована система управления денежными потоками предприятия, в которой процесс управления включает в себя постановку цели, основных задач, функций, методов и инструментов. Установлено, что одним из основных методов усовершенствования управления денежными потоками является оптимизация их объёма, позволяющая повысить эффективность операционной деятельности и высвободить средства для осуществления капитальных вложений в развитие предприятия. The article presents system for management of an enterprise’s cash flows which include the aims, the tasks, functions, methods and instruments. It is established, that one of the basic methods of improvement of cash flows management is optimization of their volume, allowing to raise efficiency of operating activity and to free cash means for realization of capital investments in enterprise development.