Розробка методологічних принципів економічної діагностики та їх застосування при створенні механізму діагностики розвитку ресурсної компоненти економічного потенціалу міста - Гуляк, Р.Е (Вісник економічної науки України, 2011)
У статті автором розроблені методологічні принципи економічної діагностики соціально-економічних систем. В результаті застосування процесного підходу до виявлених автором етапів діагностичного процесу сформовано механізм діагностики ресурсної компоненти економічного потенціалу міста, в основі якого лежать розроблені системно-діагностичні та специфічні принципи діагностики. В статье автором разработаны методологические принципы экономической диагностики социально-экономических систем. В результате применения процесного подхода к обнаруженным автором этапам диагностического процесса сформирован механизм диагностики ресурсной компоненты экономического потенциала города, в основе которого лежат разработанные системно-диагностические и специфические принципы диагностики. The methodological economic diagnostic principles of the socio-economic systems are created by author іn the article. As a result of process approach application of displayed diagnostic process stages a mechanism of resource component development of city economic potential is formed. It’s grounded on the system diagnostics and specific methodological principles that were developed in the article.