Зв'язки змін розподілу середньомісячних значень загального вмісту озону понад Антарктикою, а також аномалії кутового моменту обертання землі при сучасному потеплінні клімату - Холопцев, О.В.; Юсупова, Т.С. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета роботи – визначення умов, за яких статистичні зв’язки між змінами GLAAM, а також мінливістю
розподілу ЗВО понад Антарктикою, за період сучасного потепління клімату стійко посилювались та
досягли рівня суттєвості.