Комплексна методика аналізу ефективності ітераційних алгоритмів за допомогою обчислювальних експериментів - Булгакова, О.С.; Степашко, В.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
Запропоновано методику порівняльного аналізу ефективності ітераційних алгоритмів МГУА за допомогою обчислювальних експериментів. За цією методикою досліджено властивості різних видів ітераційних алгоритмів з метою вивчення впливу основних параметрів та показників, які характеризують кількісно та якісно процес побудови моделі, на ефективність індуктивного моделювання. Предложена методика сравнительного анализа эффективности итерационных алгоритмов МГУА с помощью вычислительных экспериментов. По этой методике исследованы свойства различных видов итерационных алгоритмов с целью определения влияния основных параметров и показателей, характеризующих количественно и качественно процесс построения модели, на эффективность индуктивного моделирования. A technique of comparative analysis of iteration algorithms efficiency using computational experiments is proposed. The properties of iterative GMDH algorithms of different types are investigated by the technique aiming to determine an impact of basic parameters and indicators characterizing both quantitatively and qualitatively the model construction process on the efficiency of inductive modeling.