Методика чисельного аналізу залежності інтегрального індексу від зміни значень первинних показників - Волощук, Р.В.; Степашко, В.С. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
В роботі розробляється методика чисельного аналізу ступеня залежності інтегрального індексу стану складної системи від зміни первинних показників у всьому діапазоні їхніх значень. Це виконується на прикладі інтегрального індексу інвестиційної безпеки України з метою пошуку напрямків ефективних управлінських рішень в інвестиційній сфері. Разрабатывается методика численного анализа степени зависимости интегрального индекса состояния сложной системы от изменения первичных показателей во всем диапазоне их значений. Это выполняется на примере интегрального индекса инвестиционной безопасности Украины с целью поиска направлений эффективных управленческих решений в инвестиционной сфере. A method is developed for numerical analysis of dependence degree of an integral index of a complex system state on the change of primary indexes in the whole range of their values. It is executed on an example of integral index of Ukraine investment safety with the purpose of search the directions of effective administrative decisions in the investment sphere.