Адаптивне формування дублюючих рівнів в структурі ієрархічних систем багаторівневого соціогігієнічного моніторингу - Голуб, С.В.; Немченко, В.Ю. (Індуктивне моделювання складних систем, 2011)
Вдосконалено метод формування структури перетворення інформації шляхом адаптивного формування дублюючих рівнів. Встановлено, що використання адаптування дублюючих рівнів, на відміну від дублювання рівнів без адаптування, дозволяє покращити значення критерію регулярності вихідних даних в середньому на 4 %. Усовершенствован метод формирования структуры преобразования информации, путем формирования дублирующих уровней и их коррекции. Установлено, что использование адаптации дублирующих уровней, в отличие от дублирования уровней без адаптации, позволяет улучить значение критерия регулярности исходных данных на 4 %. Improved method of forming the structure transformation of information by forming overlapping levels and their correction. Found that use the correction of overlapping levels, as opposed to a simple method of recycling, providing improved value of the criterion of regularity of initial data on 4%.